សាច់​គោ​ងៀត


សាច់គោងៀត


គ្រឿង​ផ្សំ
- សាច់​គោ​ស្រស់​ល្អ (សាច់​ផុយ​ជាប់​ខ្លាញ់​តិចៗ សាច់​ផ្អែម​ ១០គីឡូ​ក្រាម)
- រំដេង​ (ខ្ចីៗ) ៣ខាំ
- ស្ករស ៨ខាំ ឬ​ស្ករ​ត្នោត​គ្មាន​ជាតិ​គីមី ១គីឡូក្រាម
- អំបិល​ម៉ត់ ១ខាំ
- ម្សៅ​ខ្នរ ឬ ប៊ីចេង ១ស្លាប​ព្រាប​បាយ

របៀប​ធ្វើ
- ចៀ​សាច់​គោ​ជា​បន្ទះ​ស្តើង​ល្មម (កុំ​ស្តើ​ងពេក)
- រំដេង​ចិត​សំបក​ចេញ​ បុក​អោយ​ម៉ត់ ពូត​យក​តែទឹក
- លាយ​ស្ករ​ អំបិល​ ម្សៅ​ខ្នរ និង​ទឹក​រំដេង ច្របល់​ចូល​គ្នា​អោយ​សព្វ​ រួច​ដាក់​សាច់​គោ​ចូល​ ច្របល់ចូល​គ្នា​អោយ​សព្វ ទុក​ចោល​ប្រហែល​ ៥នាទី ច្របល់​ចូល​គ្នា​ម្តង​ទៀត ធ្វើ​បែប​នេះ ៣ទៅ​៤ដង ដើម្បី​អោយចូល​ជាតិ​ល្អ
- យក​សាច់​ដែល​បាន​ប្រលាក់​រួច​ទៅ​ក្លា​សេ (​កុំអោយ​ចូល​ទឹក) ១យប់
- យក​សាច់​ហាល​ថ្ងៃ​ ប្រហែល​ជា ៣ទៅ​៤ម៉ោង យើង​ប្រែ​សាច់​ម្តង​ ហាល​កុំអោយ​ស្ងួត​ពេក ។ ពេល​រៀប​សាច់​ហាល​ថ្ងៃ​ត្រូវ​ទាញ​សាច់​ត្រង់

បើ​បើក​ថ្ងៃ​ល្អ​ចាំ​ហាល បើ​អត់​ក្លាសេ​ទុក
សាច់​ដែល​ហាល​រួច​ទុក​ក្នុង​ទូទឹកក​ ទើប​មិន​ដុះ​ផ្សិត
សំរាប់​អ្នក​ចូល​ចិត្ត​រសជាតិ​ ហិល​អាច​បន្ថែម​ម្ទេស​ហុយ​ ប្រឡាក់​ជាមួយ​


ប្រភព ៖ ម្ហូប​អាស៊ី​ឆ្ងាញ់ៗ

Post a Comment

Previous Post Next Post