ផាក​ឡូវ


ផាកឡូវ


គ្រឿងផ្សំ
- ត្រចៀក អណ្តាត ហ៊ុន និង​ក្រពះ​ជ្រូក ១,៥ គីឡូក្រាម
- ស្ករ (ស ឬ ត្នោត) ១ខាំ
- ផ្កាចាន់ ៣ផ្កា
- ទឹក​ត្រី ៣ស្លាប​ព្រាបាយ
- ប្រេង​ខ្យង ១​ស្លាប​ព្រាបាយ
- ម្សៅ​ស៊ុប ១​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​
- ខ្ទឹម​ស ១០កំពឹស (ចិញ្ច្រាំ​អោយម៉ដ្ឋ)
- អំបិល ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
- ប្រេង​ឆា ២​ស្លាប​ព្រា​បាយ
- ទឹក​កន្លះលីត្រ

របៀប​ធ្វើ
- យក​សាច់​ច្របាច់​ជាមួយ​អំបិល រួច​លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត ធ្វើ​បែប​នេះ ៣ទៅ៤​ដង កាត់​ជាដុំ​ធំៗ
- ដាក់​ប្រេង​ឆាដាំក្នុង​ឆ្នាំ​ ដាក់​ស្ករ​សចូល​កម្លោច​អោយ​ក្រហម​ល្អ (ប្រើ​ភ្លើង​តិចៗ) រួ​ច​ដាក់​ខ្ទឹម​ស និង​ផ្កា​ចាន់​ចូល​កម្លោចអោយ​ឈ្ងុយ​ រួច​ដាក់​សាច់​ចូល​កូរ​អោយ​សព្វ​ រួច​ដាក់​ទឹក​ត្រី ប្រេង​ខ្យង និង​ម្សៅ​ស៊ុប រម្ងាស់​រហូត​ដល់​ស្ងួតទឹក 
- ដាក់​ទឹកចូល​រម្ងាស់​រហូត​ដល់​សាច់​ឆ្អិន​ និង​ស្ងួត​ទឹក (ទុក​ទឹក​បន្តិច)
- យក​ទឹក​ដែល​នៅ​សល់​ដាក់​ក្នុង​ចាន​​មួយ ដាក់​ម្ទេ​សបន្តិច ស្ករ​បន្តិច ទឹក​ម្ទេស​បន្តិច និង​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ ចូលកូរ​អោយ​សព្វ​ទុក​ធ្វើ​ទឹក​ជ្រលក់ 
- ហាន់​សាច់​ជាចំនិត​ស្តើងៗ ញាំ​ជាមួយ​ទឹក​ជ្រលក់​ ផ្ទាប់​ជា​មួយ​ត្រសក់ជា​ការស្រេច


ប្រភព Facebook

Post a Comment

Previous Post Next Post