នំបញ្ចុកវៀតណាម (នំបញ្ចុកស្រុះ រឺនំបញ្ចុកកាពិ)
គ្រឿងផ្សំ ៖
- ខ្ទឹមស រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច ផ្សិតមូល
- សាច់ត្រី ឈាមជ្រូក ជើងមាន់
- ស្ករ ប៊ីចេង អំបិល ទឹកត្រី
- ស្លឹកកាឆាយ ត្រកួន ត្រយោងចេក ជីររណារ ជីរនាងវង សណ្តែកបណ្តុះ
របៀបធ្វើ ៖
- ដាំទឹក ដាក់ខ្ទឹម រំដេង ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច ពុះបន្តិច
- បង់សាច់ត្រី ឈាមជ្រូក ជើងមាន់
- ដាក់ស្ករ ប៊ីចេង អំបិល ទឹកត្រី ហើយស្រង់សាច់ត្រីឡើង បេះដុំៗ
- បង់ឈាមជ្រូក និងផ្សិត ទុក៥នាទី
- ស្រុះបន្លែ ស្លឹកកាឆាយ ត្រកួន ត្រយោងចេក ជីររណារ ជីរនាងវង សណ្តែកបណ្តុះ
- ដួសដាក់ចាន ហើយដាក់នំបញ្ចុកពីលើ រៀបសាច់ត្រី សាច់ជ្រូក ជើងមាន ឈាមជ្រូកពីលើនំបញ្ចុក ស្រូបទឹកសម្ល
- ទឹកកាពិ ឆាជាមួយខ្ទឹមស អោយឆាវបន្តិច
- ទឹកអំពិលទុំ លាយជាមួយទឹកក្តៅ ដាក់ប៊ីចេងបន្តិច
ដាក់ស្ករបន្តិច ពេលញ៉ាំដាក់ទឹកកាពិ ទឹកអំបិលទុំចូល តាមចំណូលចិត្តជាការស្រេច ។
ប្រភព ម្ហូបអាស៊ីឆ្ងាញ់
Post a Comment