ភ្លា​រតន​គិរី


ភ្លា​រតន​គិរី
គ្រឿង​ផ្សំ ៖
- សាច់​គោ​ យក​សាច់​គោ​ល្អ​ខ្ចី​ ហើយផុយ (លាងទឹក​អោយ​ស្អាត​ ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្តើង​ៗ)
- ម្ទេស​ប្លោក​លឿង​ ម្ទេស​ប្លោក​ក្រហម (​លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត ហាន់​ជា​សសៃ​តូច​ៗ)
- ខ្ទឹម​បារាំង​ (​លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត​ ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្តើងៗ)
- ត្រប់​ស្រួយ (​លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្តើងៗ)
- សណ្តែក​កួរ (​លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត​ កាត់​ជាង​កង់​ៗ ខ្លី​ល្មម​)
- ជីរ​អង្កាម (​បេះ​អោយ​ស្អាត​ រួច​យក​លាង​ទឹក)
- សាឡាត់ និង​សាឡាត់​ពណ៌​ស្វាយ (​បេះ​លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត កាត់​ជាកង់​ខ្លីៗ​ល្មម)
- ប៉េង​ប៉ោះ (លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត​ ពុះ​ជា​៤)
- អង្ករ​លីង
- អំបិល
- ប៊ីចេង
- ស្ករ​ស
- ក្រូច​ឆ្មារ រឺ​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ
- ប្រហុក​ឆៅ (​ចិញ្ច្រាំ​អោយម៉ត់)
- រំដេង គល់​ស្លឹក​គ្រៃ ស្លឹក​ក្រូច​សើច (លាង​ទឹក​អោយស្អាត ចិញ្ច្រាំ​ចូល​គ្នា​អោយ​ម៉ត់)

វិធី​ធ្វើ
- យើង​ដាំ​ទឹក​បន្តិច​សំរាប់​ យក​មក​ធ្វើ​ជា​ទឹក​ប្រហុក ទឹក​ពុះ​ រួ​ចយក​ប្រហុក​ចិញ្ច្រាំ​ ដាក់​ចូល​ចាន​ល្មម ចាក់​ទឹក​ដាំ​ពុះ​ចូល​រួច​ចាក់​ខ្ទឹម​ស ខ្ទឹម​ក្រហម ម្ទេស​ចិញ្ច្រាំ​ ស្ករ​ស អំបិល​ ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ ប៊ី​ចេង ចូល​កូរ​អោយ​សព្វ​ដាក់​សាច់​គោ​ចូល​រំដេង គល់​ស្លឹក​គ្រៃ ស្លឹក​ក្រូច​សើច ភ្លក់​រស់ជាតិតាម​ចំណូល​ចិត្ត រួច​ទុក​មួយ​អន្លើរ ។
- យក​បន្លែ​ដែល​ហាន់​រួច ដាក់ចូល​ចាន​ដែល​ធំ​មួយ យក​សាច់​គោ​ដែល​ត្រាំ​ទឹក ប្រហុក មក​ចាក់​ ចូល​ជាមួយ​បន្លែ​ ច្របល់​ថ្នមៗ រួច​ដាក់​អង្ករ​លីង ជីរអង្កាម ចូល​ច្របល់​ម្តង​ទៀត ថ្នម​ៗ​ រួច​បន្ថែម​ម្តង​ទៀត អង្ករ​លីង ជា​ការ​ស្រេច ។


ប្រភព​ Voleak Chhoeun
Previous
Next Post »
0 Komentar