ស្នូលសៀវម៉ៃ
គ្រឿងផ្សំ ៖
- បង្គារសមុទ្រស្រស់ (បកសម្បក វះហូតយកសសៃខ្នងចេញ លាងទឹកអោយស្អាត កាត់គ្រាប់ៗ)
- មឹកបំពង់ (បកស្បែកវាចេញ ដកក្បាល ហូតអាចម៍វាចេញ លាងទឹកអោយស្អាត រួចកាត់គ្រាប់ៗ)
- សាច់ជ្រូកចៃឡាំង (លាងទឹកអោយស្អាត រួចចិញ្ច្រាំ រឺកិនវា)
- ផ្សិតខ្មៅចិន (ផ្សិតតុងកូវ) កាត់ដើមវាចេញ យកតែក្បាលមួកវា លាងទឹកអោយស្អាត រួចកាត់គ្រាប់ៗ
- ការ៉ុត (ចិតសម្បកវាចេញ លាងទឹកអោយស្អាត រួចកាត់គ្រាប់ៗ)
- ទំពាំងកំប៉ុង (កាត់វាគ្រាប់ៗ)
- ខ្ញី (ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់)
- ស្លឹកខ្ទឹម (កាត់ខ្លីៗ)
- អំបិល
- ម្រេចម៉ត់
- ប៊ីចេង (ដាក់ក៏បាន មិនដាក់ក៏បាន)
- ស្ករស
- ម្សៅស៊ុបខ្នរ រឺម្សៅស៊ុបរ៉តឌី
- ប្រេងខ្យង
- ប្រេងល្ង
- ម្សៅដំឡូង រឺម្សៅឆា
វិធីធ្វើ ៖
- ដាំទឹកអោយពុះដាក់ស្រុះ បង្គារសមុទ្រ មឺកបំពង់ ផ្សិតខ្មៅ ការ៉ុត ទំពាំង បង់១ផ្លូក ចូលក្នុងទឹកពុះ សឹមស្រង់វាយកទៅដាក់ក្នុងទឹកត្រជាក់វិញ រួចពូតទឹកចេញអោយអស់ ចាក់ចូលចានកាធុន ១
- ចាក់សាច់ជ្រូក ខ្ញី ស្លឹកខ្ទឹម ចូលចានកាធុនដែរ
- រោយអំបិល ស្ករស ប៊ីចេង (ដាក់ក៏បាន មិនដាក់ក៏បាន) ម្រេចម៉ត់ ម្សៅស៊ុបខ្នរ រឺម្សៅស៊ុបរ៉តឌី ប្រេងខ្យង ប្រេងល្ង និងម្សៅដំលូង រឺម្សៅមី ចូលក្នុងកាធុននោះដែរ
- ច្របល់គ្រឿងទាំងអស់ចូលគ្នា
- យកទៅខ្ចប់ជាមួយសម្បកគាវពណ៌លឿង (លោកអ្នកអាចទិញសម្បកគាវពណ៌លឿងនៅតាមទីផ្សារនានា)
- ដាក់ស្លឹកចេកទ្រាប់ក្នុងចានចំហុយ ដោយលាបប្រេងឆាបន្តិចលើស្លឹកផង (ធ្វើបែបនេះ ទើបសម្បកគាវមិនស្អិតជាប់ស្លឹក) បើអត់មានស្លឹកចេក ប្រើក្រដាស់ទ្រាប់នំក៏បាន (ក្រដាសសសៗដែលគេប្រើទ្រាប់នំប៉ាវយកទៅចំហុយ)
- ដាំទឹកអោយពុះ រួចដាក់សៀវម៉ៃចំហុយរហូតដល់ឆ្អិន
- ទទួលទានសៀវម៉ៃជាមួយទឹកស៊ុប ទឹកស៊ីអ៊ីវ សសៃខ្ញី និងទឹកសៀងផ្អែម រឺទឹកម្ទេស តាមចំណូលចិត្ត
ប្រភព Sompors Sweet Home
Post a Comment