តើកូនរបស់អ្នកឧស្សាហ៍ក្អែរ ក្រោយពេលបៅមែនទេ? ក្អែរ រឺត្រូវបានស្គាល់ថាជាការចាល់ ឬច្រាល ច្រើននៅអាយុ៤ខែ ។
ខាងក្រោមនេះជាគន្លឹះផ្សេងៗ ដើម្បីជួយកូនលោកអ្នកឲ្យអាហារដែលគេបៅធ្លាក់ចុះក្រោម ហើយលែងសូវក្អែរក្រោយបៅរួច ៖
១. ព្យាយាមដាក់កូនរបស់អ្នកបញ្ឈរ នៅពេលអ្នកបំបៅកូន
២. ពេលអ្នកបំបៅកូន ចូររក្សាបរិយាកាសឲ្យស្ងប់ស្ងាត់ ដោយកាត់បន្ថយសម្លេងថ្លង់ និងការរំខានផ្សេងៗទៀត ហើយព្យាយាមមិនឲ្យកូនអ្នកស្រេកឃ្លាន មុនពេលអ្នកចាប់ផ្តើមបំបៅគេឡើយ ពីព្រោះប្រសិនបើមានការរំខាន ឬភ័យរន្ធត់ណាមួយ គេទំនងជាលេបខ្យល់ជាមួយទឹកដោះ ហើយនឹងក្អែរចេញមកវិញមិនខាន ។
៣. ប្រសិនបើកូនអ្នកបៅទឹកដោះគោ ឬបូមទឹកដោះរបស់អ្នកពីដប ចូរប្រាកដថា រន្ធនៅក្បាលដោះមិនតូចពេកដែលនឹងធ្វើឲ្យកូនរបស់អ្នកញ័រ និងលេបខ្យល់ឡើយ ។
៤. ប្រយ័ត្ន បើរន្ធក្បាលធំពេក គេនឹងអាចក្អែរបានយ៉ាងងាយ ពីព្រោះទឹកដោះហូរលឿនពេក ។
៥. លើកបញ្ឈរ ឬឱបកូនអ្នក បន្ទាប់ពីបំបៅគេម្តងៗ ពីព្រោះតាមវិធីនេះ បើមានខ្យល់ក្នុងពោះកូនអ្នក វាងនឹងឡើងចេញមកក្រៅវិញ មុនពេលដែលអាហារ ឬទឹកដោះរបស់អ្នកហូរចូលក្នុងក្រពះកូន
៦. កុំដាក់សម្ពាធ ឬស្លៀកពាក់ឲ្យកូនអ្នកតឹងខ្លាំងពេក
៧. ដកសម្ពាធចេញពីពោះរបស់គេ ដោយមិនត្រូវឲ្យផ្កាប់ ឬធ្វើអ្វីសង្កត់ពោះខ្លាំងឡើយ ៕
Post a Comment